Sajtos zsenge zöldbabsaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg zsenge zöldbab
  • 25 dkg apró paradicsom
  • 20 dkg zsírszegény sajt
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 kávéskanál olaj
  • 3 kávéskanál cukor
  • csipetnyi só meg gyömbérpor
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A zsenge zöldbabot megmossuk végeit lecsipkedjük és a szálakat kb. 2-3 cm vastagságúakra vagdossuk. 2, 5 dl vízben a forrástól számítva kb. 15 percig főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjuk. A paradicsomok héjat lehúzzuk. Ha szükséges ketté is vágjuk, az apró magvakat eltávolítjuk. A paradicsomot és a sajtot egyforma csíkokra vágjuk. A zöldbabbal együtt tálba halmozzuk es 1dl vízbol, a citromlébol, az olajból készült cukorral, sóval es gyömberporral ízesített salátalével leöntjük. Összekeverjük, kb. 30 percig állni hagyjuk, majd tálalás előtt apró petrezselyemzölddel megszórjuk.

Hasonló receptek

Ráksaláta

Saláta, Könnyű

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Kínai kel saláta

Saláta, Könnyű

Vesebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Amerikai gyümölcssaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: