Bolondos gomba
Hozzávalók:
- 8 főtt tojás
- 20 dkg natúr krémsajt
- só
- őrölt bors
- 1 kiskanál mustár
- csipetnyi porcukor
- 4 közepes paradicsom
- 3-4 dkg vaj#A díszítéshezpetrezselyem
Elkészítés:
A főtt tojások aljából vékonyabb, a tetejükből egy vastagabb lapot levágunk. A vékonyabb azért kell, hogy a tálon megüljenek, a vastagabb pedig azért, hogy belsejüket kikaparhassuk. A főtt tojássárgáját áttörjük, a krémsajttal simára keverjük, sóval, borssal, porcukorral és mustárral pikánsra ízesítjük. A paradicsomokat félbevágjuk, magjait kikaparjuk és minden töltött tojásra borítunk egyet. A vajat habosra keverjük, majd egy kés hegyével apró pöttyöket teszünk a paradicsomkalapok tetejére. Tálra rakjuk, petrezselyemlevéllel díszítjük.
Hasonló receptek
Tavaszi krumpli paradicsommal
Előétel, Könnyű
Allergia, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Ropogós zöldségek
Előétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldséggel körített juhtúrós tojástál
Előétel, Közepes
Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes