Palócleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhahús
  • 25 dkg zöldbab
  • 25 dkg burgonya
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 púpozott evőkanál rizsliszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • fűszerpaprika
  • petrezselyem
  • őrölt kömény
  • babérlevél
  • őrölt bors
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük benne, majd kevés vizet hozzáöntve megpároljuk a hagymát. Utána hozzáadjuk a kockákra vágott marhahúst, sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel fűszerezzük. Ha a hús kicsit megfehéredett, egy jó ujjnyi vizet öntünk alá és fedő alatt majdnem puhára pároljuk. (Ha a víz elfő, pótolni kell.) Felöntjük 1, 5 liter vízzel, beletesszük a kicsire kockázott burgonyát és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A rizslisztből a tejföllel habarást készítünk, s ha már minden puha, besűrítjük a levest. Tálalás előtt megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.

Hasonló receptek

Dinnyés zöldparadicsom-leves

Leves, Közepes

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Burgonyaleves

Leves, Könnyű

Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tejfölös gombaleves

Leves, Közepes

Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: