Somlói galuska

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • A piskótához: 5 evőkanál rizsliszt/kukoricaliszt
  • szódabikarbóna
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 tojás#A csokiöntethez: 2 púpozott evőkanál cukor
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 tojás
  • 4-5 dl tej
  • 5 dkg ráma
  • rum/rumaroma
  • hozzávalók a sárga krémhez: 1 csomag vaníliaízű puding
  • 4 evőkanál cukor
  • 6 dl tej
  • hozzávalók a díszítéshez: durvára vágott dió
  • kevés rum/rumaroma
  • tejszínhab/tejszínhabspray

Elkészítés:

A szokásos módon piskótát készítünk. A massza egyik felébe kakaót teszünk és így sütjük meg. Ahol összeér a két szín a tepsiben, ott kettévágjuk és egymásra tesszük. Közben elkészítjük a gluténmentes vaníliaízű pudingot. A tészta közé kenjük a kihűlt pudingot, majd hűtőbe téve kicsit dermesztjük.#Elkészítjük a csokiöntetet: A tojást, kakaóport, cukrot és a rizslisztet kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet is. Alacsony lángon, folyton kevergetve nem túl sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és beletesszük a Rámát és egy kis rummal is meglocsoljuk. Egy kehelybe 3-4 evőkanál piskótát szaggatunk, meglocsoljuk a kihűlt csokiöntettel, megszórjuk dióval és tejszínhabbal díszítjük.

Hasonló receptek

Sült vilmoskörte mentás mártásban

Desszert, Közepes

Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Édes kelt kalács

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Marcipán (tej és tojás nélkül)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: