Somlói galuska
Hozzávalók:
- A piskótához: 5 evőkanál rizsliszt/kukoricaliszt
- szódabikarbóna
- 4 evőkanál porcukor
- 4 tojás#A csokiöntethez: 2 púpozott evőkanál cukor
- 1 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 tojás
- 4-5 dl tej
- 5 dkg ráma
- rum/rumaroma
- hozzávalók a sárga krémhez: 1 csomag vaníliaízű puding
- 4 evőkanál cukor
- 6 dl tej
- hozzávalók a díszítéshez: durvára vágott dió
- kevés rum/rumaroma
- tejszínhab/tejszínhabspray
Elkészítés:
A szokásos módon piskótát készítünk. A massza egyik felébe kakaót teszünk és így sütjük meg. Ahol összeér a két szín a tepsiben, ott kettévágjuk és egymásra tesszük. Közben elkészítjük a gluténmentes vaníliaízű pudingot. A tészta közé kenjük a kihűlt pudingot, majd hűtőbe téve kicsit dermesztjük.#Elkészítjük a csokiöntetet: A tojást, kakaóport, cukrot és a rizslisztet kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet is. Alacsony lángon, folyton kevergetve nem túl sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és beletesszük a Rámát és egy kis rummal is meglocsoljuk. Egy kehelybe 3-4 evőkanál piskótát szaggatunk, meglocsoljuk a kihűlt csokiöntettel, megszórjuk dióval és tejszínhabbal díszítjük.
Hasonló receptek
Sült vilmoskörte mentás mártásban
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Édes kelt kalács
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Marcipán (tej és tojás nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes