Gyümölcsmártás / Meggymártás

Ételtípus: Mártás Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg magozott meggy/más gyümölcs
  • 1-2 csapott evőkanál rizsliszt/kukoricakeményítő
  • (1 dl vörösbor)
  • csipet őrölt fahéj
  • 2-3 szegfűszeg
  • 8 dkg cukor
  • 1/2 citrom
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

4 dl forrásban lévő vízhez hozzáadjuk a bort, sózzuk, cukrozzuk, szegfűszeggel, fahéjjal és néhány citromkarikával ízesítjük, majd megfőzzük benne a meggyet / gyümölcsöt. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk és ezzel besűrítjük a mártást. Ha szükséges, cukorral és citromlével ízesítjük. Ha bor nélkül készítjük, a víz mennyiségét 1 dl-rel növeljük.

Hasonló receptek

Sajtmártás

Mártás, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtmártás

Mártás, Könnyű

Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Kapormártás

Mártás, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: