Sztrapacska

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4-5 nagyobb burgonya
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg túró vagy juhtúró
  • gluténmentes lisztkeverék
  • 1 tojás

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadunk egy kevés sót, egy tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz. A tészta ne legyen túl sűrű, de túl lágy sem! Akkor jó, ha a fakanál megáll benne. A masszát forró vízbe szaggatjuk és mikor a víz tetejére jön, leszűrjük. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és kisütjük. A kifőtt galuskát a szalonna zsírjába szedjük, majd a túróval összekeverjük. A túrós sztrapacskának a tetejére rászórjuk a sült szalonnát. Melegen tálaljuk.

Hasonló receptek

Muffin

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Pita (görög lepénykenyér) (tej és tojás nélkül)

Tésztaféle, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Aranygalusaka

Tésztaféle, Közepes

Laktózmentes, Hízókúra, Hasnyálmirigy, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: