Bajor májgombóc

Ételtípus: Levesbetét Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg borjú vagy marhamáj
  • 10 dkg szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg zsemle
  • vaj
  • 3 tojás
  • 1/4 l tej
  • bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • petrezselyem
  • snidling
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

A megtisztított és elkapart májhoz keverjük az apró kockákra vágott szalonnát és a finomra vágott, vajon üvegesre dinsztelt hagymát. A kis kockákra vágott zsemlét vajon aranysárgára pirítjuk. A tojásokat felverjük, majd a tejjel elkeverjük és a zsemlére öntjük. Mikor már a tejet jól beszívta, hozzáadjuk a fűszereket, a májat és végül a lisztet. Jól összedolgozzuk a masszát. Nedves kézzel gombócokat formálunk, lobogó marhahúslevesben kb. 15 perc alatt kifőzzük.

Új keresés

Válasszon diétát: