Francia póréhagyma leves
Hozzávalók:
- 1 nagy póréhagyma
- 1 nagy krumpli
- 1 húsleveskocka
- 1 pohár tejföl
- só
- bors
- ízlés szerint snidling
- vagy reszelt sajt
- esetleg mindkettő
- pirított zsemlekocka
Elkészítés:
A karikára vágott póréhagymát és a kockára vágott krumplit egy liter vízben megfőzzük a leveskockával. Ha megfőtt turmixoljuk össze, majd apránként a leves harmadát keverjük a tejfölhöz (fordítva nem jó, mert a tejföl csomós lesz). Végül a maradék forrásban lévő leveshez keverjük hozzá a tejfölös részt. Ha szükséges sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor ízlés szerint szórhatunk rá snidlinget, póréhagyma apróra vágott zöld részét, reszelt sajtot, pirított zsemlekockát.
Hasonló receptek
Dinnyés zöldparadicsom-leves
Leves, Közepes
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Francia hagymaleves (1 személyre)
Leves, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes
Okróska (hideg orosz leves)
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes