Alma vörösborban (4 személyre)
Hozzávalók:
- 5 dl vörösbor
- 20 dkg cukor
- 8 alma
- fahéj
- szegfűszeg
Elkészítés:
A bort felforraljuk a cukorral, a fahéjjal és szegfűszeggel. Meghámozzuk az almákat, de úgy, hogy a szár rajtuk maradjon. Egy mélyebb széles lábosban óvatosan egymás mellé rakjuk az egész almákat. Az elkészített szirupot az almákra öntjük és lassú tűzön addig főzzük, amíg megpuhulnak (kb. 5-6 perc). A szirupban hagyjuk egy éjszakán át kihűlni. Hidegen kevés tejszínhabbal tálaljuk.
Hasonló receptek
Sütőtök torta
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Forró körtetorta
Desszert, Közepes
Vesebetegség, Epebetegség, Gyomorbetegségek, Tojásmentes, Mogyorómentes
Nyári kompót vanília fagylalttal és mandulával
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes