Alma vörösborban (4 személyre)

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 5 dl vörösbor
  • 20 dkg cukor
  • 8 alma
  • fahéj
  • szegfűszeg

Elkészítés:

A bort felforraljuk a cukorral, a fahéjjal és szegfűszeggel. Meghámozzuk az almákat, de úgy, hogy a szár rajtuk maradjon. Egy mélyebb széles lábosban óvatosan egymás mellé rakjuk az egész almákat. Az elkészített szirupot az almákra öntjük és lassú tűzön addig főzzük, amíg megpuhulnak (kb. 5-6 perc). A szirupban hagyjuk egy éjszakán át kihűlni. Hidegen kevés tejszínhabbal tálaljuk.

Hasonló receptek

Sütőtök torta

Desszert, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Forró körtetorta

Desszert, Közepes

Vesebetegség, Epebetegség, Gyomorbetegségek, Tojásmentes, Mogyorómentes

Nyári kompót vanília fagylalttal és mandulával

Desszert, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: