Lencsés halragu
Hozzávalók:
- 25 dkg tonhal
- 25 dkg lencse
- 2 zellerszár
- 4 paradicsom
- 2 zöldségleveskocka
- 2 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szegfűszeg
- őrölt koriander
- 1 kakukkfűág
- 1 babérlevél
- 1 csokor petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Az egyik hagymát felkockázzuk, a másikba beleszúrjuk a szegfűszeget. A halat hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A zellerszárat felkarikázzuk. A paradicsomokat meghámozzuk és pépesre zúzzuk. 9 dl vizet felforralunk és feloldjuk benne a leveskockákat. Az olajban az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a zellerszárat és a halat gyakran kevergetve aranyszínűre sütjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a húslevest, a koriandert, a kakukkfüvet, a babérlevelet, a petrezselymet, a szegfűszeges hagymát és sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk és az előző nap beáztatott lencsét is belekeverjük. Lefedve, kislángon addig főzzük, míg a lencse puha lesz.
Hasonló receptek
Spenót főzelék
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Majonézes tésztasaláta
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült pulykacomb fokhagymás cukkini fasírttal
Egytálétel, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes