Zelleres-almás-szilvás máj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 szál póréhagyma
  • 1 ek zsiradék
  • 50 dkg pulykamáj
  • tört színes bors
  • 1 mk fűszerpaprika
  • 1 púpos ek dijoni mustár
  • 2 szép szem alma
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 3 szál angol zeller
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

A májat daraboljuk fel, majd keverjük át alaposan a mustáros fűszerekkel. A zsíron süssük ki belőle a vért, reszteljük kissé. Majd tegyük egy fedeles hőálló sütőtálba. Dobáljuk köré az aszalt szilvát, a szeletel almát, és a karikára vágott pórét, és zellert is. Fedjük le, és tegyük 15-20 percre 200 fokos sütőbe. A végén keverjük el benne a tejszín is, és tegyük így vissza pár percre a sütőbe. A ragut tálalhatjuk leveles tészta lapokon is.

Hasonló receptek

Csirkemáj szalonnában

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöldséggel töltött csirkecombok

Húsétel, Közepes

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Majonézes hús

Húsétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: