Zelleres-almás-szilvás máj
Hozzávalók:
- 1 szál póréhagyma
- 1 ek zsiradék
- 50 dkg pulykamáj
- só
- tört színes bors
- 1 mk fűszerpaprika
- 1 púpos ek dijoni mustár
- 2 szép szem alma
- 15 dkg aszalt szilva
- 3 szál angol zeller
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
A májat daraboljuk fel, majd keverjük át alaposan a mustáros fűszerekkel. A zsíron süssük ki belőle a vért, reszteljük kissé. Majd tegyük egy fedeles hőálló sütőtálba. Dobáljuk köré az aszalt szilvát, a szeletel almát, és a karikára vágott pórét, és zellert is. Fedjük le, és tegyük 15-20 percre 200 fokos sütőbe. A végén keverjük el benne a tejszín is, és tegyük így vissza pár percre a sütőbe. A ragut tálalhatjuk leveles tészta lapokon is.
Hasonló receptek
Csirkemáj szalonnában
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldséggel töltött csirkecombok
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Majonézes hús
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes