Fokhagymás tengerihal-filé

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Keringési problémák, Köszvény

Hozzávalók:

  • 1/2 kg fagyasztott szálkamentes filézett tengeri hal (pl. tonhal)
  • 2-3 dl zsírszegény tej
  • 2 ev?kanál margarin
  • 3 gerezd fokhagyma
  • grill
  • vagy flecken fűszerkeverék
  • bors

Elkészítés:

A fagyos halat szobahőmérsékleten felengedjük, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, tejjel leöntjük, úgy, hogy ellepje, majd a páclével együtt a hűtőbe tesszük és 3-4 óráig állni hagyjuk. Ezután lecsurgatjuk a halszeletekről a tejet, fűszerkeverékkel meghintjük, szükség esetén borsozzuk, sózzuk. Teflonedényben megolvasztjuk a margarint, beletesszük a halat és fedő alatt, mindkét oldalán 2, 5-2, 5 percig puhára pároljuk (óvatosan fordítjuk meg őket, mert könnyen széteshetnek), majd a fedőt levéve, mindkét oldalát megpirítjuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Gombás csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirke tárkonyos sajtszószban, szélesmetélttel

Húsétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Vadászragu

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: