Parajos sertésszelet mozzarellával
Hozzávalók:
- 250 ml (1 bögrényi) zsenge spenótlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ág bazsalikom (vagy szárított)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 szelet sertéshús (kb. 15 dkg comb)
- 1 evőkanál olaj
- 1 paradicsom
- 1/2 mozzarella sajt (kb. 6 dkg)
- 4 petrezselyemlevél
- só
- bors
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott spenótot lecsöpögtetjük. A felaprított fokhagymával és a lecsipkedett bazsalikomlevelekkel elvegyítjük, az olívaolajjal megöntözzük, majd sózzuk, borsozzuk és kis tűzálló tálba halmozzuk. A kiveregetett hússzeleteket a felforrósított olajon, mindkét oldalukon átsütjük. A paradicsomot és a mozzarellát felkarikázzuk. A húst, a petrezselyemleveleket, a paradicsomot és a mozzarellát a spenótra halmozzuk és borssal megszórjuk. Előmelegített sütőben, a legmagasabb fokozaton, 5 percig sütjük, amíg a sajt szépen rá nem olvad.
Hasonló receptek
Libamáj római tálban
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirke tárkonyos sajtszószban, szélesmetélttel
Húsétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mustáros-spenótos csirke
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes