Sára torta
Hozzávalók:
- A tésztához: 3 tojás sárgája
- 14 dkg cukor
- 2 vaníliás cukor
- 5 evőkanál tej
- ? dl olvasztott margarin
- töltelék: 6 dl tejszín
- 2 tasak habfixáló
- 50 dkg eper vagy málna
Elkészítés:
Tészta: 3 tojás sárgája, 14 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 5 evőkanál tej, olvasztott margarin. Ezeket habosra keverjük, majd hozzáadunk 15 dkg lisztet, amibe 1 tasak sütőport előre belekevertünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük. Tetejére tojáshabot teszünk: a 3 tojás fehérjét 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük és a tésztára kenjük, tetejét megszórjuk szeletelt mandulával. Előmelegített sütőben nagy lángon sütjük. 2 ilyen lapot sütünk. #Töltelék: 6 dl tejszín, 2 tasak habfixáló, 50 dkg eper vagy málna A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Az epret feldaraboljuk, belekeverjük a habba és rákenjük az alsó tésztalapra. A másik lapot előre felkockázzuk, a habra rátesszük. Pár órát hűtőben pihentetjük és szeletelhetjük.
Hasonló receptek
Madártej
Desszert, Könnyű
Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes
Karácsonyi diabetikus gyümölcskenyér
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Szendvicssütős túrós batyu
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes