Sára torta

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • A tésztához: 3 tojás sárgája
  • 14 dkg cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 5 evőkanál tej
  • ? dl olvasztott margarin
  • töltelék: 6 dl tejszín
  • 2 tasak habfixáló
  • 50 dkg eper vagy málna

Elkészítés:

Tészta: 3 tojás sárgája, 14 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 5 evőkanál tej, olvasztott margarin. Ezeket habosra keverjük, majd hozzáadunk 15 dkg lisztet, amibe 1 tasak sütőport előre belekevertünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük. Tetejére tojáshabot teszünk: a 3 tojás fehérjét 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük és a tésztára kenjük, tetejét megszórjuk szeletelt mandulával. Előmelegített sütőben nagy lángon sütjük. 2 ilyen lapot sütünk. #Töltelék: 6 dl tejszín, 2 tasak habfixáló, 50 dkg eper vagy málna A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Az epret feldaraboljuk, belekeverjük a habba és rákenjük az alsó tésztalapra. A másik lapot előre felkockázzuk, a habra rátesszük. Pár órát hűtőben pihentetjük és szeletelhetjük.

Hasonló receptek

Madártej

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes

Karácsonyi diabetikus gyümölcskenyér

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Szendvicssütős túrós batyu

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: