Avokádós rákkoktél
Hozzávalók:
- 15 dkg garnélarák (konzerv)
- 1 avokádó
- egy csokor petrezselyem
- fél citrom leve
- 4 ek. olívaolaj
- 1 tojássárgája
- 1 ek. brandy
- fél ek. borecet
- fél ek. mustár.
Elkészítés:
Az avokádót megmossuk, félbe vágjuk, a magját kiszedjük, majd kikaparjuk a belsejét (nagyjából 1 cm vastag maradjon a fala), és meglocsoljuk frissen facsart citromlével. Az aljából levágunk egy darabkát, hogy stabilabban álljon. A rákkonzervet átszűrjük, majd a kikapart avokádóhúshoz adjuk. Az olívaolajból, a tojássárgából, a brandyből, a mustárból és a borecetből krémet keverünk, enyhén sózzuk, fehérborssal meghintjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. A masszát ráöntjük az avokádós rákokra, végül a keveréket a kivájt avokádókba töltjük. A tányért díszíthetjük egy-két petrezselyemlevéllel, citromkarikával, és néhány garnélarákkal.
Hasonló receptek
Aszpikos avokádós rák
Előétel, Közepes
Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges hidegtál
Előétel, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Tonhalpogácsa joghurtos uborkamártással
Előétel, Közepes
Csontritkulás, Cukormentes, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Mogyorómentes