Rakott karfiol
Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
- 10 dkg koktél paradicsom
- 10 dkg sovány óvári sajt (vagy más sovány sajt)
- szerecsendió
- kevés kókuszolaj
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Egy jénai tálat beolajozunk ráteszünk egy sor karfiolt, megszórjuk reszelt sajttal, kis szerecsendióval, majd újra karfiol és így rétegezzük. A végén a karfiol tetejére ráhelyezzük a megmosott karikára vágott paradicsomokat reszelt sajttal díszítjük és forró sütőben megsütjük. Adagonként Energia:150 kcal, szénhidrát. 20g
Hasonló receptek
Sonkahabos burgonya
Főétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos-zöldséges csontleves
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Téli zöldségleves curry-vel
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes