Krumplifőzelék lecsósan

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Gluténmentes, Vesebetegség, Cukormentes

Hozzávalók:

  • Fél kiló burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • olaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • pirospaprika
  • pici só

Elkészítés:

A hagymát megdinszteljük, rátesszük a paradicsomot, kevés vízzel pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát és a megtisztított, karikára vágott burgonyát, megszórjuk a pirospaprikával, pici sóval és annyi vizet öntünk rá, hogy a burgonyát ellepje. Fedő alatt közepes hőfokon pároljuk. Ízesíthetjük egy pár csepp almaecettel. A tejfölt kevés liszttel besűrítjük és óvatosan, hogy össze ne csomósodjon, állandó kevergetés mellett a megfőtt lecsós krumplihoz adjuk. Energiaérték adagonként: 347 kcal, szénhidrát: 50 g.

Hasonló receptek

Kókuszos-sajtos rizsgombóc

Főétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos-zöldséges csontleves

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Chilis brokkoli, édesburgonya pürével

Főétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: