Csirkepaprikás
Hozzávalók:
- 2 comb
- egy kis olíva vagy kókuszolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- pirospaprika
- 1 evőkanál tejföl
- só
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Egy edényt kikenünk olajjal, beletesszük az apróra vágott hagymát, szeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, pirospaprikát, zúzott fokhagymát. A csirkecombot besózzuk, rátesszük a zöldségekre, kevés vizet öntünk rá, ha elfőtt a víz mindig utána öntünk, hogy le ne égjen a zöldség és fedő alatt gyenge erősségű főzőfelületen puhára pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, a zöldségeket kivesszük, leturmixoljuk 1-2 evőkanál vízzel. A tejfölt liszttel sűrítjük, hozzáadjuk a zöldségpéphez és összeforraljuk. A húst a mártásba tesszük és melegen tálaljuk.Energiaérték adagonként: 147 kcal, szénhidrát: 3,2 g.
Hasonló receptek
Sütőtökkrémleves
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rakott burgonya hallal
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tőkehal pikáns paradicsommártásban
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes