Csirkepaprikás

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Gluténmentes, Vesebetegség, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 comb
  • egy kis olíva vagy kókuszolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • pirospaprika
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Egy edényt kikenünk olajjal, beletesszük az apróra vágott hagymát, szeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, pirospaprikát, zúzott fokhagymát. A csirkecombot besózzuk, rátesszük a zöldségekre, kevés vizet öntünk rá, ha elfőtt a víz mindig utána öntünk, hogy le ne égjen a zöldség és fedő alatt gyenge erősségű főzőfelületen puhára pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, a zöldségeket kivesszük, leturmixoljuk 1-2 evőkanál vízzel. A tejfölt liszttel sűrítjük, hozzáadjuk a zöldségpéphez és összeforraljuk. A húst a mártásba tesszük és melegen tálaljuk.Energiaérték adagonként: 147 kcal, szénhidrát: 3,2 g.

Hasonló receptek

Sütőtökkrémleves

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Rakott burgonya hallal

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tőkehal pikáns paradicsommártásban

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: