Pirított csirkemáj
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
- 15 dkg gomba
- 2-2 kisebb paradicsom és vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 0,5 dl vörösbor
- 1 teáskanál konyak
- késhegynyi őrölt bors
- bazsalikom
- kakukkfű
- és a végén ízlés szerint só.
Elkészítés:
A forró olajon aranysárgára pirított vöröshagymára dobott szeletelt gombát fedő nélkül pár percig párolom. Ezek után rádobom a kockákra vágott paradicsomot és az összes fűszert. Addig pirítom, míg mártássűrűségű nem lesz. A mártásra helyezett az aprított csirkemájat a zúzott fokhagymával állandó keverés mellett a máj színe vesztéséig (fehéredéséig) sütöm, majd aláöntöm a bort és a konyakot. Végezetül jól összeforralom és burgonyakrokettel vagy burgonyalángossal tálalom. Csak a tányéron sózom.
Hasonló receptek
Spenótos pulyka rolád
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Párolt marhafartő
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Borzas csirkemell 2
Húsétel, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes, Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély