Érlelt sajt
Hozzávalók:
- 1 l nagyon sűrű tejföl
- 1 teáskanál rum
- 1 púpozott teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
Elkészítés:
A tejfölbe belekeverem az összes hozzávalót, majd egy vasalóval fertőtlenített, tiszta, ritka szövésű vászonzacskóba öntöm a masszát és felakasztom egy szögre. Aláteszek egy tálat, hogy a savó belecsöpöghessen. Langyos helyen (konyhában) 4-5 napig hagyom lógni, ez alatt az idő alatt az összes savó kicsurog belőle. Ez után a zacskóból kivéve jól átgyúrom és tetszés szerinti formába tömöm. Tetejére nehezéket teszek és egy hétig érlelem. Ezután hűtőszekrényben tárolom. Tetszés szerint lehet fogyasztani vajjal, hagymával.
Hasonló receptek
Alföldi hússalátával töltött paradicsom
, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Tönköly pogácsa
, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Hortobágyi húsos palacsinta
, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes