Házi sajt, I.

Ételtípus: Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg vaj
  • ízlés szerint só
  • őrölt fehér bors
  • őrölt köménymag

Elkészítés:

Serpenyőbe teszem a szétmorzsolt tehéntúrót és a vajat, majd állandóan kevergetve addig melegítem, amíg a túró és a vaj összeolvad. Azután megsózom, rászórom a fűszereket, kissé összedolgozom (ízlés szerint más fűszerekkel is készíthető, pl. zúzott fokhagymával, kaporral, tárkonnyal stb.), majd alufólia tálkákba vagy egyéb kis formába beöntöm és jól összetömörítem. Ha kihűlt, lefedem és a hűtőszekrényben érlelem 3 napig. Ezután fogyasztható.

Hasonló receptek

Juhsajt házilag

, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajt - házilag

, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hajdina cipócska

, Könnyű

Keringési problémák, Cukormentes, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: