Házi sajt, I.
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 10 dkg vaj
- ízlés szerint só
- őrölt fehér bors
- őrölt köménymag
Elkészítés:
Serpenyőbe teszem a szétmorzsolt tehéntúrót és a vajat, majd állandóan kevergetve addig melegítem, amíg a túró és a vaj összeolvad. Azután megsózom, rászórom a fűszereket, kissé összedolgozom (ízlés szerint más fűszerekkel is készíthető, pl. zúzott fokhagymával, kaporral, tárkonnyal stb.), majd alufólia tálkákba vagy egyéb kis formába beöntöm és jól összetömörítem. Ha kihűlt, lefedem és a hűtőszekrényben érlelem 3 napig. Ezután fogyasztható.
Hasonló receptek
Juhsajt házilag
, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajt - házilag
, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Hajdina cipócska
, Könnyű
Keringési problémák, Cukormentes, Gyomorfekély, Mogyorómentes