Fejtettbableves gazdagon
Hozzávalók:
- 50 dkg fejtett bab
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- őrölt bors
- só
- 1,5 evőkanál liszt
- fél dl olívaolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 3 szál zeller
- 1-1 zöldpaprika
- paradicsom
Elkészítés:
Tegyük fazékba a fejtett babot, a kockákra vágott sárga- és fehérrépát, öntsük fel 1, 2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk meg és tegyük fel főni. Készítsünk világos rántást, majd húzzuk félre a tűzről és keverjük bele a finomra vágott hagymát, fokhagymát. Szórjuk meg pirospaprikával és kevés hideg vízzel keverjük simára. Amikor a bab és a zöldségek is megpuhultak, rántsuk be és szórjuk bele a felaprított zellerlevelet, paprikát meg paradicsomot. Ha felforrt, tegyük takarékra és pár perc főzés után forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Tejszínes almaleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Raviolis leves
Leves, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tavaszi leves
Leves, Közepes
Gyomorfekély, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes