Zöldborsópüré leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 200 g zöldborsó (friss vagy mirelit)
  • 50 g sárgarépa
  • 30 g petrezselyemgyökér
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 20 g búzaliszt
  • zöldpetrezselyem ízlés szerint#A dúsításhoz: 3-5 evőkanál Nutrison powder (+66-110 kcal)

Elkészítés:

A zöldborsót, a megtisztított, kockákra vágott sárgarépával és petrezselyemgyökeret olajon félpuhára pároljuk. Meghintjük liszttel, finomra vágott zöldpetrezselyemmel, majd felengedjük másfél liter hideg vízzel. Sózzuk és készre főzzük. Ha elkészült, áttörjük, püré levest készítünk belőle. Dúsíthatjuk NUTRISON POWDERREL, amit előzőleg feloldottunk. A NUTRISON POWDERT csak akkor keverjük a leveshez, ha már kissé kihűlt.

Hasonló receptek

Egres leves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Burgonyakrémleves sült gombával

Leves, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Egyszerű tejleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: