Berliner
Hozzávalók:
- 300g liszt
- 150g Ráma margarin
- 2 db tojás sárgája
- 70g fruktóz
- 20g diabetikus lekvár
- 1 citrom leve és héja
- 100g darált dió
- 2 dl 1,5%-os tej
- 100g MISURA diabetikus omlós darált keksz. A piskóta tésztához: 3 db tojás
- 80g liszt
- 50g fruktóz
Elkészítés:
A linzertészta alapanyagát összegyúrjuk és hideg helyen pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. 1 dl tejjel leforrázzuk a diót, a maradék tejjel a kekszet. Az egészet összekeverjük és hozzáadjuk a reszelt citrom héját és a levét. A tésztát kinyújtjuk és kikent tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvárral, rátesszük a diós tölteléket, majd a piskóta tésztát nyomózsákba vagy zsírpapírba téve berácsozzuk a tészta tetejét. Lassú tűznél, kb. 30-35 percig sütjük.
Hasonló receptek
Egyszerű túrós lepény
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Különleges vagdalt
Desszert, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Modern zabos almás lepény
Desszert, Könnyű
Keringési problémák, Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes