Tökfőzelék, a meleg nyárban hidegen
Hozzávalók:
- nagyobb zsenge tök
- vagy 1/2 kg. gyalult tök
- egy evőkanál olaj
- 1 kiskanál piros őrölt paprika
- 1 kis evőkanál ecet
- 1 dl friss víz
- 1 csapott evőkanál liszt
- friss! kapor
- 1 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A makaróni méretűre gyalult tököt megsózott, felforrósított olajban egyszer-kétszer megkeverve pároljuk. Vigyázzunk ne törjük össze a zsenge tököt. Mielőtt teljesen átpuhulna, hozzáadjuk az ecetet, majd utána a liszt és a deci víz valamint paprika keverékével besűrítjük. Mikor félig (!!!!) kihűlt hozzáadjuk a tejfölt és a feldarabolt kaprot.
Hasonló receptek
Spenótos tészta
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos gubácska
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Magyaros rakott spagetti
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes