Keksz alatt sült tonhal

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 300 g tonhalkonzerv
  • 400 g barna rizs
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 szál szárzeller
  • 10 db sós kréker keksz
  • 6 dl zsírszegény tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanálnyi vágott
  • kapor
  • Tengeri só
  • őrölt bors.

Elkészítés:

Egy teflonserpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a felszeletelt szárzellert, amit üvegesre párolunk. A lisztet hozzáadva csomómentesre keverjük. Lassan hozzáöntjük a tejet, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Fűszerezzük a kaporral, a sóval és a frissen őrölt borssal. A barna rizst pároljuk puhára, adjuk hozzá a tonhalat és keverjük össze. Tegyük egy tepsibe a tonhalas rizst, amit leöntünk a zelleres mártással. A tetejét megszórjuk az apró darabokra zúzott keksszel. 180°C-ra előmelegített sütőben 15 percig süssük össze. Tápérték egy adagban: Energia: 334 kcal, Szénhidrát: 43 g, Fehérje: 18 g, Zsír: 10 g.

Hasonló receptek

Spenótkrémleves

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tejszínes tészta spárgával és csirkemellel

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Téli zöldségleves curry-vel

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: