Besamelles gombás rizs
Hozzávalók:
- Gomba
- rizs
- olaj
- petrezselyem
- vöröshagyma
- tej
- liszt
- sajt
- vaj
Elkészítés:
A rizst megfőzöm. Olajon megpirítom a kockákra vágott vöröshagymát, hozzáadom a kockákra vágott gombát, sózom borsozom, rászórom a felaprított petrezselymet és addig főzöm, míg a leve elpárolog. Vajat olvasztok, beleszórom a lisztet, kicsit pirítom, majd lassan felöntöm gyakori kevergetés mellett forró tejjel. Sózom, borsozom és kevergetés mellett felforralom, majd még 10 percig főzöm. Ha elkészült, belekeverhetünk egy tojássárgáját, de el is hagyható. Egy kivajazott tepsibe lerakom a rizst, ráterítem a gombát és besamelmártással leöntöm, reszelt sajttal meghintem. Addig sütjük, míg a sajt megolvad és picit megbarnul.
Hasonló receptek
Pikáns rakott egytál
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Pasta carbonara
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Ínyenc sajtos egytál
Egytálétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes