Szilvás lepény

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • fél dl rum
  • 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
  • fél sütőpor
  • 50 dkg szilva
  • fahéjas porcukor

Elkészítés:

A cukrot habosra keverjük a vajjal, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd apránként a lisztet - amibe előzőleg belekevertük a sütőport ? a rumot és vaníliás cukrot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába. A masszát vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, tetejét dúsan megrakjuk a megmosott, kimagozott, félbevágott szilvával. Előmelegített sütőben, az első tíz percben erős tűznél, majd a továbbiakban közepes tűznél, aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, kockaformára szeleteljük, tetejét meghintjük fahéjas porcukorral.

Hasonló receptek

Banántorta

Desszert, Közepes

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Amerikai palacsinta / Pancake

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Rizslisztes túrókiflik (gluténmentes)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: