Kelt pite

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 4 dl tej
  • 5 dkg élesztőt
  • kb.5 evőkanál cukor
  • lapos kiskanál só
  • 10 dkg zsír vagy margarin
  • 2 egész tojás
  • kimagozott meggy

Elkészítés:

Először a tejet, tojást, sót, cukrot, a felfuttatott élesztőt és a zsírt összekeverjük, utoljára keverjük hozzá a lisztet, hogy lágy legyen. Rögtön beletesszük a lisztes tepsibe és kelesztjük benne kb. 1 órát. Majd rátesszük a meggyet és közepes hőfokon megsütjük.

Hasonló receptek

Gofri kukorica- és rizslisztből

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes

Karácsonyi grillázs (tojás nélkül)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Mandulás muffin (tej nélkül)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: