Sósgofri
Hozzávalók:
- 4 ek kölesliszt vagy zabliszt
- 2 ek hajdina liszt
- 2 ek olaj
- 1 mk köménymag
- vagy 1 mk kapormag
- vagy 1 mk zellermag.
Elkészítés:
A fentieket jól elkeverjük és hozzáadjuk a vizet, majd 1 órahosszat állni hagyjuk. Sűrűnek kell lennie, mint a nokedlinek A formában kisütjük, fokhagymával megkenjük. Szójaszószos olajat csurgatunk rá és nyers zöldséggel fogyasztjuk.
Hasonló receptek
Mentás almakompót másképpen
Egyéb, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Tzatziki (Joghurtos uborkaszósz)
Egyéb, Közepes
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Citromos birsalmalekvár
Egyéb, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes