Orosz saláta
Hozzávalók:
- 225 g főtt
- kockára vágott homár hús
- 225 g főtt
- kicsontozott kockára vágott csirkehús
- 125 ml előfőzött borsó
- 125 ml apró kockára vágott
- előfőzött sárgarépa
- 80 g franciásan vágott előfőzött zöldbab
- 3 kockára vágott előfőzött burgonya
- 1 kockára vágott előfőzött fehérrépa
- 375 ml majonéz
- 15 ml citromlé
- 3 ml (mindből) só
- bors és paprika
- 6-8 megmosott római saláta levél
Elkészítés:
6 személyre: Egy tálban összekeverjük a homár húst, csirkét és a zöldségeket. A majonézt összekeverjük a citromlével és a fűszerekkel. Belekeverjük a salátába. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A salátaleveleket egy tálban körberakjuk. A salátát a közepébe kanalazzuk. Tálaljuk.
Hasonló receptek
Kaliforniai burgonyasaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Brokkoli-karfiol saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Burgonyás lencsesaláta pirított csirkemájjal
Saláta, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes