Szőlőleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • A leveshez: 2 narancs
  • 30-30 dkg szőlő (fehér és piros szemű)
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl édes fehérbor#A dzsemhez: 50 dkg szőlő (fekete)
  • 2 alma
  • 4 szelet kalács

Elkészítés:

A dzsemhez a szőlőszemeket megmossuk és lábasban 15 percig kislángon főzzük, majd szitán áttörjük. A lét újra felforraljuk és 5 percig főzzük, hogy sűrű legyen. Az almákat meghámozzuk, magjukat és magházukat kivágjuk. A gyümölcsöt a sűrű szőlőlébe tesszük és 1 óráig kislángon, nagyon sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A leveshez a narancsok héját burgonyahámozóval hosszú, vékony csíkokra vágjuk, a levét kinyomjuk. A szőlőszemeket megmossuk, néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A szőlőszemeket és a narancslét turmixoljuk, majd szitán áttörjük. Belekeverjük a narancshéjat, a mézet és a bort. Folpackkal lefedjük és 1 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor kivesszük a narancshéjat. A megmaradt szőlőszemekkel díszítjük és 1-1 szőlődzsemes kalácsot adunk hozzá.

Hasonló receptek

Perzsa joghurtleves

Leves, Közepes

Csontritkulás, Gluténmentes, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tejjel készült burgonyakrémleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Diós szárnyas-krémleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: