Almás-szilvás csatni
Hozzávalók:
- 1 kg alma és 1 kg szilva kimagozva
- darabolva
- fűszerek
Elkészítés:
Olajon (eredetileg ghi-n) vagy vajon pirítsuk sorrendben (ha az egyik pirult, hozzápirítjuk a soron levőt) az alábbi fűszereket: 2 kávéskanál római kömény 6 csípős fűszerpaprika (elsőre próbálkozz hárommal) 3 babérlevél 2 kávéskanál kurkuma. A varázslat abban van, hogy az illatokra ? pl. a kénes szagú, orrba vágó pirospaprika illatbombájára ? nagyon oda kell figyelni. Akkor adjuk egymás után a fűszereket a lábasba, ha ezeknek az illata egyenként megcsapta orrunkat. Ezután adjuk hozzá a gyümölcsöt és egy marék mazsolát, továbbá 2 kávéskanál fahéjat és egy csipet só. Pörköljük-pároljuk puhára, majd sűrítsük be 6 dl cukorral. Amennyiben barna- vagy nádcukrot használunk, elég 5 dl-t belekevernünk. Fontos, hogy a párolódó gyümölcsök levét főzzük el, különben leveses, lekvárszerű lesz a csatni állaga.
Hasonló receptek
Napraforgópástétom
Egyéb, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Narancsos szilvalekvár
Egyéb, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Házikenyér
Egyéb, Nehéz
Mogyorómentes, Tojásmentes, Magas vérnyomás, Cukormentes, Tejmentes, Laktózmentes