Zöldséges vagdalt

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Köszvény

Hozzávalók:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 5 rózsa karfiol
  • 1 kis zellergumó
  • zsiradék
  • fűszerek
  • kukoricakása

Elkészítés:

A megtisztított és leöblített zöldségféléket gőzben vagy gyengén sózott vízben puhára főzzük. Amikor felpuhult, húsdarálón ledaráljuk vagy apró kockára vágva egy tálba tesszük. Ízesítjük sóval, apróra vágott petrezselyemlevéllel, reszelt vöröshagymával, margarinnal, majd hozzákeverjük a tojást és a kukoricadarát. Amikor a masszát már jól összedolgoztuk, vizes kézzel pogácsákat vagy ujjnyi hosszúságú rudacskákat formálunk belőle és sütőben olajjal permetezve megsütjük. Melegen tálaljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Csőben sült angolzeller

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Márványsajttal sült édesburgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Paradicsomos padlizsán

Vegetáriánus, Könnyű

Cukormentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: