Burgonya csőben sütve

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehér bors ízlés szerint

Elkészítés:

A burgonyát hámozzuk meg, mossuk meg és töröljük szárazra, majd uborkagyalun vékony szeletekre szeleteljük. A sütőt melegítsük 200 fokra. A fokhagymát hámozzuk meg, vágjuk ketté. Egy alacsony falú, tűzálló felfújtformát kenjük ki a fokhagymával. A burgonyaszeleteket rétegezzük a formába, sózzuk, borsozzuk. A tejet keverjük össze a tejszínnel és öntsük a burgonyára. Süssük kb. 45 percig. Akkor lesz kész, ha a burgonya megpuhult, felszívta a folyadékot és szépen megpirult a teteje.

Hasonló receptek

Lecsó

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Allergia, Hízókúra

Csirkecomb római tálban

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Tojásmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csomagolt csirke

Egytálétel, Nehéz

Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: