Burgonya csőben sütve
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2,5 dl tej
- 20 dkg tejszín
- 1 evőkanál vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fehér bors ízlés szerint
Elkészítés:
A burgonyát hámozzuk meg, mossuk meg és töröljük szárazra, majd uborkagyalun vékony szeletekre szeleteljük. A sütőt melegítsük 200 fokra. A fokhagymát hámozzuk meg, vágjuk ketté. Egy alacsony falú, tűzálló felfújtformát kenjük ki a fokhagymával. A burgonyaszeleteket rétegezzük a formába, sózzuk, borsozzuk. A tejet keverjük össze a tejszínnel és öntsük a burgonyára. Süssük kb. 45 percig. Akkor lesz kész, ha a burgonya megpuhult, felszívta a folyadékot és szépen megpirult a teteje.
Hasonló receptek
Lecsó
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Allergia, Hízókúra
Csirkecomb római tálban
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Tojásmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csomagolt csirke
Egytálétel, Nehéz
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes