Zöldborsókrémleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 200 g burgonya
  • 2 csokor újhagyma (vagy 2 fej vöröshagyma)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 dl zsírszegény tej
  • 2 g zöldségleves-kocka
  • 400 g zöldborsó
  • petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A felforrósított olajban megfonnyasztjuk a hagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1, 2 l vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Beledobjuk a burgonyát és a borsót és félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük. Botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk. Natúr kukoricapehellyel fogyasztjuk (gyors megoldás zsemlekocka helyett...) Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Egyszerű tejleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sárga leves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Francia sajtleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: