Indiai Leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 8 dkg lencse
  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • kis gyömbérdarabka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 kávéskanál édesnemes pirospaprika
  • vaj
  • citromlé
  • cayenne-bors

Elkészítés:

A csirkemellet kis kockákra vágjuk, megsózzuk, bors, kurkuma és paprika keverékével fűszerezzük, azután állni hagyjuk. A lencsét sós vízben megfőzzük. A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a lencséhez adjuk és még negyedóráig főzzük. Ekkor összeturmixoljuk. A hagymát, gyömbért, fokhagymát felaprítjuk és vajon megpirítjuk. Ebbe kerülnek a húsdarabkák, melyeket szép pirosra sütünk. Ezután a húst a lencseleveshez adjuk és negyedóra alatt puhára főzzük. Citromlével ízesítjük és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Hasonló receptek

Francia zöldségkrémleves (Sopa de Farid)

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tejes zöldségleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tejfölös zöldségleves

Leves, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: