Boros csirkecomb
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna
- 10 dkg paradicsompüré
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 teáskanál mustár
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, kettévágjuk, besózzuk. A szalonnát nagyon vékonyan felszeleteljük. A sütőt 200?C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kibélelünk a szalonna felével. Ráfektetjük a húsdarabokat. A paradicsompürét elkeverjük a borral, a mustárral, a citrom levével és reszelt héjával. A mártást a húsra öntjük. Befedjük a maradék szalonnával. Kevés vizet öntünk a hús alá, a tálat alufóliával befedjük és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Majd eltávolítjuk a fóliát, ha kell, pótoljuk az elpárolgott nedvességet (ne hideg vízzel vagy borral, mert a tál elrepedhet!) és a combokat ropogós pirosra sütjük. A tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Egy adag energiatartalma: 255 kcalSzénhidrát: 12.3 g
Hasonló receptek
Pulykamell kakkukfűves joghurtban sütve
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges csirketekercs
Húsétel, Közepes
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Pikáns cukkínis csirkemell
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes