Sonkás salátatál
Hozzávalók:
- 15 dkg gépsonka
- 20 dkg gomolyatúró
- 20 dkg kígyóuborka
- 1 csomag retek
- 1 csomag újhagyma
- 1 fej saláta
- 15 dkg paradicsom
- só
- fél dl olívaolaj
- két evőkanál borecet.
Elkészítés:
Az uborkát, a retket, a hagymát vékony szeletekre vágjuk. Enyhén sózzuk, pár percig állni hagyjuk, majd óvatosan hozzákeverjük a csíkokra vágott sonkát, a túrót, végül a cikkekre szelt paradicsomot. Olajjal, ecettel meglocsoljuk, és kellőképpen lehűtve salátalevelekkel bélelt tálkára tálaljuk. Vajjal kent pirított kenyérrel vagy bármilyen kenyérrel főételként tálaljuk.
Hasonló receptek
Tormás-almás cékla
Saláta, Könnyű
Diabetikus, Cukormentes
Hagymás cukkíni
Saláta, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Parmezános mártás
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes