Béta 2-mikroglobulin alfa 1-mikroglobulin retinolkötő fehérje összesen

Adatlap

Béta 2-mikroglobulin alfa 1-mikroglobulin retinolkötő fehérje összesen
vizeletvizsgálat

Mikor végzik?
Mérését szenzitívnek tartják a vese proximális tubuláris diszfunkció diagnosztikájában. A legmegbízhatóbb teszt a felső és alsó vizeletelvezető traktus infekcióinak elkülönítésében és használható módszer a visszatérő akut pyelonephritis diagnózisához és a terápia értékeléséhez sorozat meghatározás segítségével. Myeloma multiplexben szintjének emelkedése összefügg a várható rosszabb kimenetellel. Vesetranszplantációt követően kiemelt jelentősége van a vizsgálatnak.

Előkészületek
Random vagy 24 órás gyűjtött vizelet szükséges.

Normálérték:
< 10 mg/24óra

Az én laboreredményem:

Ha magasabb...
A normálnál nagyobb mennyiségű fehérje megjelenése a vizelettel általában veseproblémákra utal, de nem zárható ki más betegségek fellépte sem. Ha a szint a vizeletben magas - és a szérumban alacsony - renális tubuláris betegség áll a háttérben. A magas szint jelzi a veseátültetés utáni korai rejekció fázisát.

Kérjük, válassza ki, hogy a laborlelete alapján az Ön értéke alacsonyabb vagy magasabb-e a normálértéknél.

Ha alacsonyabb...
Egészséges személyeknél csak nagyon kis mennyiségű fehérje ürül a vizelettel. Amennyiben mind a szérumban, mind a vizelet mintában alacsony értéket mérünk valamilyen betegség állhat a háttérben, de ez az egy teszt még nem diagnosztikus értékű.

Orvos válaszol

Dr. Árki Ildikó

Kérdezzen a leletével kapcsolatosan!