Húsfogyasztás téma

A vörös és a fehér hús fogyasztása egyaránt ártalmas a koleszterinszintre

Az általános vélekedéssel ellentétben azonos hatással van a vér koleszterinszintjére a vörös és a fehér hús fogyasztása amerikai kutatók új tanulmánya szerint.

Sonka húsvétra - Mi alapján válasszunk?

Nem minden sonka, ami annak látszik. A termék származási helye sokat elárul. A megszokott helyről vásároljunk. Ilyen tippeket, tanácsokat adhatunk a háziasszonyoknak, mielőtt vásárolni mennek. De hogyan ismerhetjük fel a minőségi sonkát?

Afrikai sertéspestis: mi is tehetünk a járvány terjedésének megelőzéséért!

Több európai országban is romlott az afrikai sertéspestis járvány (ASP) helyzete. Hazánkban a betegség házi sertésekre történő átterjedésének megakadályozása érdekében kiemelten fontos, hogy betartsák a járványvédelmi előírásokat, a hatósági állatorvosok ezért személyesen is tájékoztatják az érintett gazdákat.

Táplálkozási trendek: holnap és ma

A táplálkozás életünk egyik dinamikusan változó területe. Szinte naponta jelenik meg egy-egy új étrendi irányzat vagy új élelmiszer az üzletek polcain.

A húst tartalmazó étrend gyulladáskeltő lehet!

Az állati fehérjék lebomlása során gyulladáskeltő anyagok szivárognak vissza a véráramba. Azoknál a törzseknél, akik nem fogyasztottak állati fehérjéket, nem jelentek meg az érelmeszesedéses problémák.

Áteresztővé válhat a bélfal a húsfogyasztás következményeként!

Táplálkozáskutatók különböző étrendeknek a szervezetre gyakorolt hatását vizsgálták. Megállapították, hogy a legegészségesebb táplálkozás a vegán táplálkozás. Mert az állati fehérje fogyasztásával a bélben történő bomlás következtében a bélfal veszít a rugalmasságából és ezáltal renyhébb lesz és áteresztőbbé válik. A bomlás során keletkező gázok pedig a vérbe jutva károsak a szervezetre.

Cukorbetegek húsfogyasztása - Mire kell odafigyelni?

Húsból miért nem ehet annyit a cukorbeteg, amennyit akar, ha egyszer a napi szénhidrátszámítás szerint nem kell figyelembe venni a szénhidráttartalmát?

Húsfogyasztás: csak mértékkel

A hús alapvető emberi élelmiszer. Soha nem volt olyan olcsó, és soha nem fogyasztották olyan nagy mennyiségben, mint napjainkban. A húsfogyasztás az utóbbi 40 évben világszerte megháromszorozódott.

Kevesebb húsfogyasztással a világ egészségesebb, hűvösebb és gazdagabb lenne egy tanulmány szerint

Kevesebb hús, több gyümölcs és zöldség fogyasztásával emberek millióinak idő előtti halálát lehetne megelőzni évente a század közepéig, jelentősen csökkenne a felmelegedésben szerepet játszó károsanyag-kibocsátás, és évente több milliárd dollárral csökkennének az egészségügyi és a klímaváltozás okozta károk enyhítését célzó kiadások - állítják a kutatók.

Kell-e félnünk a húsoktól?

Vihart kavart az Egészségügyi Világszervezet bejelentése, amelyben a vörös húsokat a valószínűleg rákkeltő, a feldolgozott hústermékeket pedig a bizonyítottan rákkeltő kategóriába sorolta be. Mit jelent mindez, és jobban járunk-e, ha holnaptól vegetáriánusok leszünk?

A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!
▼ hirdetés