Egyesült Államok téma

A nemdohányzók között a férfiaknál gyakoribb a tüdőrák

Egy tanulmány, mely a nemdohányzók körében történő tüdőrákos haláleseteket vizsgálta, azt mutatta ki, hogy a férfiaknál gyakoribb a betegségben való elhalálozás, mint a nőknél - számolt be a WebMD amerikai egészségügyi internetes portál.

Kanyaró Amerikában - Mire figyeljen, ha oda utazik?

Az Amerikai Egyesült Államokban jelenleg több tagállamra kiterjedő kanyarójárvány zajlik, amely 2014 decemberében kezdődött Kaliforniában és további hat államra, illetve Kanadára és Mexikóra is átterjedt.

Kompromisszum az amerikai egészségügyi reform vitájában

A washingtoni szenátus demokrata párti tagjai kompromisszumra jutottak szombaton az egészségügyi reform vitájában, és ezzel biztosították a reformcsomag felsőházi elfogadásához szükséges 60 szavazatot.

H1N1 - Amerikában lecsengőben az újinfluenza második hulláma

A klinikai kísérleteket végző Quest Diagnostics szakemberei által közzétett jelentése, megerősíti az amerikai egészségügyi hatóságok arról szóló beszámolóját, hogy a vírus visszahúzódóban van, és második csúcspontját októberben érte el.

Már mozgatja ujjait a kettős kézátültetett férfi - Fotóval!

Ha csak parányit is, de mozgatja ujjait Jeff Kepner, akin a világon elsőként dupla kézátültetést hajtottak végre az Egyesült Államokban. A férfi leginkább arra vágyik, hogy érezhesse felesége kezének tapintását.

Új influenza: 10.200 fölött már a fertőzések száma

A sertésinfluenzának is nevezett új H1N1-es vírus okozta fertőzések száma túllépte a 10.200-at, jelentette be az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán. Ebből 80 végződött halállal, túlnyomó többségük Mexikóban történt.

Javítja az SM páciensek járását az új szer

A klinikai kipróbálás alatt álló, fampridine nevű szer javította egyes szklerózis multiplexes páciensek járóképességét - közölték tanulmányuk eredményét amerikai kutatók a Lancet című orvosi folyóiratban.

▼ hirdetés