Allergén téma

Mikor és milyen ételekkel kezdjük a hozzátáplálást?

Gyermekünk fejlődésének egyik meghatározó pillanata, amikor az anyatej mellett új ízekkel ismerkedhet meg. A két legfontosabb kérdés, hogy mikor és milyen élelmiszerekkel kezdjük meg a hozzátáplálást.

Hazai fejlesztés forradalmasíthatja a fertőzések elleni védelmet

Hazai előállítású, öntisztuló, fotokatalikus hatáson alapuló reaktív intelligens bevonat alapanyagaként hasznosult iparilag a Szegedi Tudományegyetem kutatóinak fejlesztése. Ez a vegyszermentes antibakteriális technológia forradalmasíthatja a fertőzések elleni védelmet: egy olyan nanotechnológiai eljárásra épülő fertőtlenítési módszert fejlesztettek ki Prof. Dr. Dékány Imre kutatócsoportjában, amely látható fény hatására alkalmas a felületeken és a levegőben lévő mikroorganizmusok, valamint allergének inaktiválására.

Mitől kenhető a rúzs és miért habzik a sampon?

Kozmetikumok összetevői közt válogattunk. Az egyes hatóanyagok értelmezéséhez Peterman Krisztina kozmetikus segítségét kértük.

Fokozatosan kezdődik a parlagfűszezon

Az Alföldön már tüneteket is okozhat a parlagfűpollen megnövekedett szintje a levegőben, fokozatosan elkezdődik a parlagfűszezon. Magyarországon évente mintegy 20 ezer új beteggel nő az allergiások száma, de ebbe nemcsak a parlagfű, hanem más allergiák is beletartoznak.

Allergiás nátha - Önnél enyhe vagy már súlyos?

A kezelőorvos számára lényeges a páciens allergiás náthája tüneteinek, és azok súlyosságának a megítélése a kezelés tervezésének és kivitelezésének szempontjából. Ezért fontos a beteg kórtörténetének megismerése.

Kontakt bőrgyulladás - Irritatív és allergén anyagok

A betegség elnevezésének alapja, hogy a bőrrel közvetlenül érintkező (kontaktusba kerülő) anyagok hozzák létre a bőr gyulladását (dermatitisz). Kémiai irritánsok vagy allergének okozhatják.

Hizlaló gyümölcslevek, alattomos grapefruit - Meglepő tények

Mindannyian szeretnénk egészségesen étkezni, ám ennek érdekében rengeteg dologra kell odafigyelnünk: milyen tartósítószerekkel, színezékekkel készült az élelmiszer, na és persze mekkora kalóriatartalommal bír. Azonban ha mindezeket szem előtt tartjuk, akkor is akadhat olyan információ, amivel olykor még a leginkább egészségtudatos vásárlók sincsenek tisztában.

Az otthon veszélyei: a penészgomba

A belső levegő jó minősége rendkívül fontos tényező a belső környezet minőségének megítélésében, mégis gyakori panasz a penészgomba megjelenése a lakásban. Mi kedvez a kialakulásának? Hogyan előzhetjük meg a megtelepedését? Összeállításunkból kiderül.

Praktikus tanácsok allergiásoknak

Ha allergiára utaló panaszaink vannak, még mielőtt saját és ismerőseink véleménye szerint különböző kezelésekbe fognánk, vizsgáltassuk ki magunkat allergológus szakorvossal, mert nem minden fura panasz hátterében áll allergiás mechanizmus.

Parlagfű - Aki nem írtja ki, fizet

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a földtulajdonosok figyelmét, hogy közeleg a parlagfű elleni védekezések határnapja. Azokkal szemben, akik június 30-ig nem gondoskodtak a használatukban lévő ingatlan parlagfű-mentesítéséről, ezt a napot követően hatósági eljárás indítható. A kiszabható növényvédelmi bírság 15000 forinttól 5 millió forintig terjedhet

A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!
▼ hirdetés