Ön is segítheti a beteg gyermekek gyógyulását adója 1 százalékával

szerző: Fekete János - Gyermekeinkért ʼ91 Alapítvány
frissítve:

Alapítványunk a Gyermekeinkért ’91 Alapítvány az 1991-es alapítása óta több mint 500 millió forint értékű adománnyal segítette a gyermekegészségügyet. Orvosi műszerekkel, inkubátorral, lélegeztető gépekkel, egyéb eszközökkel.

Gyermekeinkért '91 AlapítványÉvek óta kiemelt hangsúlyt helyezünk a kisgyermekek egészségének védelmére, a megelőzésre és a fejlődésük figyelemmel kísérésére – elsősorban a védőnői szolgálatokon keresztül. Mert tudjuk, hogy a vidéki kis települések védőnői szolgálatának épp olyan fontos egy működő, korszerű hallás vizsgáló, vagy egy néhány tízezer forintos légzésfigyelő, mint egy budapesti kórháznak egy milliós új inkubátor. 2018-ban támogatásaink eljutottak a többi között: Baktalórántháza, Bernecebaráti, Budapest 3. kerület, Hajdúbagos, Jánoshalma, Jászágó, Kadarkút, Karancslapujtő, Magyarpolány, Mezőszentgyörgy, Nágocs, Rimóc, Sávoly, Somogysámson, Súr településekre.

Alapítványunk 25 éve teljes mértékben lelkes civilek által működtetett szervezet. Az alapítók mint szülők maguk is átélték gyermekeikkel a kórházi ápolást igénylő súlyosabb betegségeket. Ekkor döntötték el, kell a civil segítség.

Adószámunk: 19700478-2-41

A legszerényebb támogatás is hozzájárul gyermekeink gyógyulásához: 1%=100%

Nálunk ez azt jelenti, hogy mind a hozzánk beérkező SZJA 1%-ot, mind a pénzbeli és tárgyi adományokat 100%-ban ténylegesen a gyógyításra és az egészségmegőrzésre fordítjuk. Működésre sem az adományokból, sem az 1%-ból nem használunk fel. Kérjük, adja a Gyermekeinkért ’91 Alapítványnak adója 1%-át!

Gyermekeinkért ’91 Alapítvány
  • Cím: 1037 Budapest, Bokor utca 2-4.
  • Telefon: +36 1 2501231; +36 20 910 9576
  • Email: [email protected]
  • Nyilvántartásba vételi szám: 2685
  • Adószám: 19700478-2-41
  • Bankszámlaszám: K&H Bank 10401055-50526655-65721001
  • Mert orvosi műszerekkel, diagnosztikai eszközökkel, kórházi osztályok felújításával segítettük több gyermek-egészségügyi intézmény gyógyító munkáját (pl. Tűzoltó utcai Gyermekklinika, I. sz. Gyermekklinika, Budai Gyermekkórház). Alapítványunkon keresztül – a ’90-es években - kapott először a Tűzoltó utcai Gyermekklinika életmentő lélegeztető gépet, korszerű inkubátort, mobil röntgent, azóta számos gyermek életét megmentve.
  • Mert nem csupán a beteg gyermekek meggyógyítása a cél, hanem az egészségmegőrzés, a szűrővizsgálatok támogatása is: pl. a védőnői szolgálatok műszerezettségének, a gyermekorvosi rendelők eszközállományának fejlesztése (hallásvizsgáló készülékek, csecsemő légzésfigyelők, magzati szívhang hallgatók, látásélesség és térlátás vizsgáló)
  • Mert tudjuk, hogy a vidéki kis települések védőnői szolgálatának épp olyan fontos egy működő, korszerű hallás vizsgáló, vagy egy néhány tízezer forintos légzésfigyelő, mint egy budapesti kórháznak egy milliós új inkubátor. Támogatásaink eljutottak a többi között: Budapest 3. kerület, Görcsöny, Pilisszentlászló, Mocsa, Árpádhalom, Szentes, Szentendre, Jászszentandrás, Felsődobsza településekre is.
  • Mert szoros szakmai kapcsolatban vagyunk olyan gyermek-egészségügyi intézménnyel, mint a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet, ahol napi 12 órás rendeléssel és 24 órás házhoz hívható ügyelettel látják el a beteg gyermekeket például asztmás, allergiás betegség esetén.
  • Mert így a támogatás eljut olyan hátrányos helyzetű kistelepülések védőnői szolgálatához is, amelyekhez szinte alig jut el más támogatás.

TEGYÜNK EGYÜTT GYERMEKEINK JÖVŐJÉÉRT, MERT
MINDEN GYERMEK MEGÉRDEMLI AZ EGÉSZSÉGET!

(Fekete János - a Gyermekeinkért ’91 Alapítvány alapítója)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.