A mikrohullámú sütők nyári veszélye

Szerző: MTI

Kedveznek a nyári melegben a baktériumok kialakulásának a mikrohullámú sütők. Különösen a szárnyasokból készült ételekkel legyünk körültekintőek.

Mivel a ezek a sütők az ételt nem melegítik fel teljesen, terjeszthetik a szalmonellát - figyelmeztet az R+V német biztosítótársaság. Marko Ostendorf, az R+V információs központjának orvosa kifejtette: "a mikrohullámú sütők nem melegítenek egyenletesen, ezáltal úgynevezett hideg pontok alakulnak ki. Ezekben a +fészkekben+ pedig életben maradnak, és szaporodnak a baktériumok".

Ennek megakadályozására a szakember javaslata szerint az ételt mennyiségének megfelelően négy-öt percig kell a legmagasabb fokozaton melegíteni. Emellett hasznos, ha közben párszor megforgatjuk az, illetve ha lapos edényt használunk, mivel akkor a hullámoknak csak néhány centiméter mélyen kell az ételbe hatolniuk. Ostendorf szerint érdemes az ételt a melegítés után még pár percig a mikrohullámú sütőben hagyni, ez alatt az idő alatt ugyanis a hő jobban szétterjed.

Mivel a szárnyasokból készült ételek sokkal "fogékonyabbak" a szalmonellára, ezeket érdemesebb tűzhelyen vagy sütőben melegíteni.

Ez is érdekelheti

(MTI)

Módosítva: 2010.07.25 09:06, Megjelenés: 2010.07.25 09:06

CIKKAJÁNLÓ

 Korai menopauza

Korai menopauza

Mik a tünetei? Hogyan diagnosztizálják? Mire számíthat? Hogyan kezelhető?

Az urológus is csak ember

Az urológus is csak ember

Dr. Bánfi Gergely urológussal beszélgettünk a Movember mozgalomról.

Hüvelyfolyás és terhesség

Hüvelyfolyás és terhesség

Pánikba esni nem szabad. Bízzunk a segítségben.

Az F-vitamin - avagy a telítetlen zsírsavak...

Az F-vitamin a telítetlen zsírsavak csoportját foglalja magába. Az F-vitamin egy régebbi elnevezés, de mai értelemben már nem soroljuk ezeket a vegyületeket...

Mi a testhőmérséklet normál tartománya?...

A normális testhőmérséklet számos tényezőtől függ, ideértve az adott személy korát, nemét és aktivitási szintjét.

Veszélyes-e a mikrohullámú sütő?

A mikrohullámú sütőben elkészített élelmiszer ugyanolyan ízletes, mint bármely más módszerrel készült étel, ráadásul sokkal több vitamin, ásványi-és...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Ha szeretne értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Infografika és videó