Nyári kompót vanília fagylalttal és mandulával

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 1 darab körte
  • 1 darab őszibarack
  • 30 dkg eper
  • 1 liter víz
  • 50 dkg barnacukor
  • 8 gombóc vanília fagylalt
  • 4 evőkanál pirított mandula.

Elkészítés:

Egy edényben keverjük el a vizet a cukorral, majd forraljuk fel, és főzzük 5 percig gyakori kavargatás mellett. A körtét és a barackot szeleteljük cikkekre, az epreket mossuk meg. A gyümölcsöket mártsuk a forró szirupba (körtecikkeket 1 percig, a barackokat és az epreket körülbelül 10-10 másodpercig). A szirupot addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Gyümölcskelyhet töltsünk meg rétegesen: alulra 1 gombóc fagylalt, majd1 sor körte, 1 sor barack, 1 sor eper, 1 gombóc fagylalt, és végül szórjuk meg a pirított mandulával. 1 evőkanálnyi szirupot csepegtessünk a mandula tetejére, és azonnal tálaljuk. Tápérték egy adagban:

Hasonló receptek

Meggyes piskóta

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Vaniliás, mazsolás borkrém

Desszert, Könnyű

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Mandulás torta

Desszert, Könnyű

Candida, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: