Vaniliás, mazsolás borkrém
Hozzávalók:
- 6 tojássárája
- 2 tojás
- fél l fehérbor
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 rúd vanília
- 1 kanál mazsola
Elkészítés:
A tojás sárgákat és a tojásokat felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a bort, a cukrot és az étkezési keményítőt. Kikaparjuk a vanília belét és azt is hozzákeverjük. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. A kész krémet poharakba töltjük és hűlni hagyjuk. Aprósüteménnyel kínáljuk.
Hasonló receptek
Zöldséges rétes három fajta töltelékkel
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Sós gofri (tej nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Grízes piskóta gyümölccsel
Desszert, Közepes
Hízókúra, Mogyorómentes