Vaniliás, mazsolás borkrém

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 6 tojássárája
  • 2 tojás
  • fél l fehérbor
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 rúd vanília
  • 1 kanál mazsola

Elkészítés:

A tojás sárgákat és a tojásokat felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a bort, a cukrot és az étkezési keményítőt. Kikaparjuk a vanília belét és azt is hozzákeverjük. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. A kész krémet poharakba töltjük és hűlni hagyjuk. Aprósüteménnyel kínáljuk.

Hasonló receptek

Zöldséges rétes három fajta töltelékkel

Desszert, Közepes

Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Sós gofri (tej nélkül)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Grízes piskóta gyümölccsel

Desszert, Közepes

Hízókúra, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: