Csirkemáj pástétom
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- fél fej vöröshagyma (közepes fele)
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 csapott mokkáskanálnyi őrölt bors
- 1 mokkáskanálnyi majoránna
- 1 nagyobbacska alma (édeskés
- pl. gála)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg vaj
- só
- mindenki szája íze szerint.
Elkészítés:
Durvára vágom a vörös- és fokhagymát, majd olívaolajon, valamint egy szeletke vajon megpirítom. Hozzáadom a megtisztított csirkemájat, fűszerezem borssal, majoránnával és 3-4 percig néha megkeverve pirítom. A megtisztított almát kockára vágva hozzáadom a májhoz és kb. 15 perc alatt lefedve készre párolódik. Ezután még fedő nélkül 1-2 percig pirítom, végül megsózom. Botmixerrel krémesítem, közben a maradék vajat is hozzákeverem.
Hasonló receptek
Sült máj - libazsírban
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkemáj bundában
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült borjúmáj kakukkfűvel és almával
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes