Csirkemáj bundában

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemáj
  • 1 tojás
  • 1 nagy burgonya
  • 1 dl tej
  • 3-4 evőkanál finomliszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál vegeta
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál só
  • olaj a sütéshez.

Elkészítés:

A csirkemájat annyi tiszta, hideg vízbe teszem, amennyi jól ellepi, majd fél óráig benne hagyom. Közben a tojást a tejjel habosra felverem, a fűszereket beleteszem és hozzáadom a nyersen meghámozott és megreszelt burgonyát. Összekeverve annyi lisztet keverek hozzá, hogy a szokásosnál valamivel sűrűbb palacsintamasszát kapjak. Ezután beleteszem a megtisztított és összezúzott fokhagymát, valamint 2 evőkanál olajat. A csirkemájat kiszedem a vízből, szárazra törülgetem és ujjnyi széles csíkokra vágom. Lisztben megmártom, majd a tésztában megforgatva azonnal bő, forró olajba teszem és szép pirosra megsütöm mindkét oldalán. A felesleges olajat lecsurgatva, sült burgonyával és salátával vagy savanyúsággal tálalom.

Hasonló receptek

Budapest ragu

Húsétel, Közepes

Hízókúra, Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Szezámmagos csirkemáj

Húsétel, Közepes

Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Kolbászos pecsenye

Húsétel, Közepes

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: