Habos őszibaracklepény
Hozzávalók:
- 18 dkg vaj + a tepsihez
- 18 dkg cukor
- 6 tojás
- 30 dkg rétesliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 nagy üveg őszibarackbefőtt
- 12 dkg porcukor
Elkészítés:
A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a citromhéjjal, majd a krémbe vegyítjük. Kikenünk, liszttel behintünk egy közepes nagyságú, peremes tepsit, belesimítjuk a masszát. Az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a barackokat lecsepegtetjük, cikkekre vágjuk és a félig sült tészta tetejére sorban kirakjuk velük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszitáljuk a porcukrot is. A habot a gyümölcs tetejére kanalazzuk és további 15?20 percig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy a hab meg ne égjen!
Hasonló receptek
Mrs. Lipton meggyes lepénye
Desszert, Könnyű
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Kókuszgolyó
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Almazselés pite
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes